כל מה שאתם צריכים לדעת על החוזה שלכם ולא היה לכם את מי לשאול

כל מה שאתם צריכים לדעת על החוזה שלכם ולא היה לכם את מי לשאול

'לעבור דירה זה לנוע בין פריצה בבכי לפריצת דיסק' אמר קומיקאי מפורסם אחד, האמת היא שזה באמת נכון. יום חתימת החוזה על הדירה הוא בדרך כלל יום מאוד מורכב שמעלה הרבה תחושות הנוגעות לחרדה, חוסר נוחות, מועקה כלכלית וחשש מפני מה שצפוי להיות.

כל חתימה על כל חוזה היא תהליך מורכב משום שהאמת היא, כי אף אחד מאיתנו לא ממש יודע מה צופנות הבאות. תמיד יש חשש שמא יש איזה סעיף בחוזה אליו לא שמנו לב, משהו שיתברר בדיעבד כטעות חמורה, משהו שימנע מאיתנו ליהנות באמת מהדירה אותה בחרנו לשכור.

כדי שתוכלו לחתום על החוזה שלכם ללא כל חשש, החלטנו, אנחנו ב- ריצ'רד טוויל , המלווים אינספור ישראלים בחיפוש אחר דירה למגורים בכל רחבי הארץ, לתת לכם כמה טיפים שיעזרו לכם לעבור את שלבי חתימת החוזה בקלות וביעילות.

חשוב לנו להדגיש כי אנחנו יכולים לתת לכם רק מידע כללי כל עוד אנחנו עומדים מצידו השני של מסך המחשב. במידה ואתם צריכים סיוע פרטני, אם עולה לכם שאלה נקודתית על אחד מהסעיפים בחוזה החדש או אם אתם כבר התייאשתם מחיפוש אחרי הדירה המושלמת עבורכם, אנחנו כאן זמינים לכל שאלה.

עכשיו, ללא שהיות מיותרות, בואו ניגש לעיקר.

למה חשוב לשים לב כאשר אתם ניגשים לחתום על חוזה

כאשר אתם ניגשים לחתום על חוזה, יש כמה סעיפים שכדאי לכם לשים לב אליהם כדי להגיע לתוצאה לה קיוויתם. שימו לב כי כאמור, אנחנו מדברים על הדברים באופן כללי מתוך הניסיון שלנו, שימו לב לאופן בו הנקודות הללו מתבטאות בחוזה אותו אתם עתידים לחתום ונהגו בהתאם לכך.

  1. שימו לב שאתם לא חותמים על שום דבר במקום אלא לוקחים את החוזה להתייעצות נוספת: לא פעם אנחנו נתקלים בלקוחות שחוששים לעשות את הצעד הזה כי הם מפחדים שהדירה בה הם מעוניינים 'תיחטף' לפני שהם הספיקו לחתום עליה. התשובה שלנו לחשש הזה היא לא לוותר בכל זאת על קיראה של החוזה. הרבה פעמים דווקא שוכרים רציניים מעודדים את בעלי הדירות לבחור בהם יותר מאלו שמקבלים החלטות מתוך היסח הדעת.
  2. עשו בדיקה מקיפה של הבית והיו בטוחים כי סיכום הדברים כתוב במפורש בחוזה: ישראלים רבים חושבים במונחים של 'יהיה בסדר'. הם רק שוכחים לא פעם ולא פעמיים כי בסופו של יום חוזה הוא מסמך משפטי לכל דבר ועניין. מה שלא רשום באופן ברור למעשה, במובנים רבים, לא ממש נחשב. לכן, אל תוותרו עד שלא כל מה שמטריד אתכם כתוב במפורש בחוזה. אין זה אומר כי בעל הדירה יסכים לתקן כל ליקוי או לפתור כל בעיה, אבל לפחות תהיו בטוחים כי הדברים מתואמים מראש וכי אתם יודעים בדיוק מה אתם עושים.
  3. אל תשכחו לכתוב מה התנאים של סיום החוזה ועזיבת הדירה: כאשר עוזבים דירה לא פעם הדברים נעשים בחטף. דווקא שם מתגלות לא פעם נקודות התורפה של חוזים מסוגים שונים. שימו לב כי אתם מבררים היטב באלו תנאים אתם יכולים לעזוב מוקדם יותר מהרשום בחוזה, מתי רשאי בעל הדירה להוציא אתכם מהדירה, עד מתי אתם צריכים להעביר את החפצים שלכם הלאה וכולי. אל תשאירו אף פריט מידע לא ברור, האמינו לנו, בסוף אתם תודו לנו על כך.

אנחנו נמצאים כאן כדי לתת לכם מענה מקיף בכל עניין.